Podvodné informácie o výhrach!

Pozor na podvodné informácie o výhrach!

podvodne samusung1
podvodne samsung2

Pri prezeraní internetových stránok sa Vám môže stať, že narazíte na informáciu o tom, že ste niečo vyhrali. Stránka vyzýva, aby ste klikli na tlačidlo pre pokračovanie, vybrali si výhru z viacerých možností, zadali Vaše telefónne číslo či e-mail a pod.. Pozor na takéto podvodné informácie o výhrach. Riskujte zavírenie počítača, stratu osobných údajov, dôstojnosti ale aj finančnú ujmu.

IDE O PODVODNÉ STRÁNKY!

Tieto podvodné stránky majú niekoľko cieľov ktorými sú:

  • šíriť vírusy alebo iný nebezpečný software, ktorý infikuje Váš počítač, mobilné zariadenie za účelom jeho sledovania, zneužitia, poškodenia
  • získať citlivé údaje (rodné číslo, číslo účtu, číslo kreditnej karty a podobne)
  • získať prístup do účtov sociálnych sietí (Facebook, Twitter, Google + ...) pre následne ich zneužívanie formou ďalšieho dôveryhodného šírenia sa smerom k Vašim známym, šírenia veľakrát hanlivého obsahu, či zneužitia Vašich údajov
  • získať finančné prostriedky formou následnej úhrady sumy za poštovné, ktoré má byť použité na doručenie výhry
  • získať finančné prostriedky formou spoplatnenej SMS správy z Vášho či na Váš mobilný telefón

 

UPOZORŇUJEME A VZDELÁVAME VÁS!

podvodne samsung3
podvodne samusung4

Jedinou obranou, ktorú voči takýmto aktivitám vieme my ako poskytovateľ realizovať je vzdelávanie našich užívateľov. Chceme Vám poradiť, čo v takom prípade máte robiť a naopak čoho sa musíte vyvarovať.

Ako to robia tieto podvodné stránky?

Každý užívateľ pristupuje do internetu a vystupuje v ňom pod nejakou IP adresou. Na základe tejto IP adresy získajú podvodné stránke stránky napr. z bežne dostupného registra IP adries (www.ripe.net) názov poskytovateľa internetových služieb.

Keďže IP adresy sú našim majetkom, vedia následne operovať názvom spoločnosti SURANY.NET s.r.o..

Ten využijú v texte, za účelom vzbudenia dôveryhodnosti, keďže Vy ako koncový účastník, náš zákazník spoločnosť SURANY.NET s.r.o. poznáte.


 

ČO ROBIŤ? - NAJLEPŠIE VÔBEC NIČ!

Nikdy na takéto správy, stránky či ponuky o výhre nijako nereagujte. Nikdy nič nepotvrdzujte, nič nevypĺňajte a stránku urýchlene opustite.

DIŠTANCUJEME SA OD TOHO!

Spoločnosť SURANY.NET s.r.o. takýmto spôsobom NIKDY neinzeruje žiadne spotrebiteľské súťaže.

5 dôvodov prečo WIFIBER net

  • 1. Najnižšia cena rýchleho internetu v okolí
  • 2. Najvyššia kvalita a rýchlosť internetu
  • 3. Bez inštalačného poplatku aj bez viazanosti pri inštalacií našimi technikmi
  • 4. Najmodernejšia infraštruktúra u vás doma
  • 5. Prejdite od iného operátora. Ak máte viazaný internet od iného poskytovateľa, dáme Vám možnosť si ho zmeniť na WIFIBER Internet od SURANY.NET. Dostanete od nás na dobu zvyšnej viazanosti internet zadarmo (najviac 12 mesiacov). Stačí ak sa pri objednávaní preukážete zmluvou o pripojení, kde je definovaná vaša viazanosť, ako aj poslednú faktúru za služby od iného poskytovateľa na vaše meno a adresu prípojky.

Klientská zóna

ipv6 ready ripe
vub eplatby sporopay eplatby
infolinka 0905-249-280
kontakt »